Spreekuur
Wij hebben dagelijks spreekuur van 8:00 tot 17:00 uur.
Maken van een afspraak
- Bij voorkeur digitaal via MijnDaltonlaan
- Als het niet lukt, telefonisch van 8:00 – 17:00 uur
Zelf een afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt
Dat kan!
Wel loop je dan even een paar online vragen door, zodat we de ernst van je klachten even kunnen inschatten.
- Ga naar MijnDaltonlaan en plan wanneer jou het uitkomt.
- Heb je twee klachten of psychische klachten? Maak dan een dubbele afspraak.
- Als het niet lukt, bel ons dan tussen 8:00 – 17:00 uur
Bericht aan de huisarts
Vanuit MijnKoningDalton kun je 24/7 een bericht sturen aan je huisarts (een e-consult noemen we dat). Je kunt daar ook herhaalrecepten aanvragen en een afspraak maken rechtstreeks in de spreekuuragenda.
Telefonisch consult
Graag aanvragen voor 9:30 uur op werkdagen.
Voor korte eenvoudige vragen kun je ook een telefonisch consult aanvragen. Je wordt dan op de afgesproken dag na 10:00 uur teruggebeld met een anoniem nummer.
Herhaalrecepten
- Via MijnDaltonlaan
- Via de Receptenlijn (keuze 2 als u de praktijk belt)
- Aan de balie in de praktijk
Medicijnen die je voor 15:00 uur aanvraagt liggen de volgende werkdag voor je klaar bij de apotheek.
De hulpvraag helder krijgen
Wij vinden het belangrijk zo snel mogelijk jouw hulpvraag helder te krijgen. Dan kunnen we jou zo snel als nodig de juiste hulp verlenen en de praktijk efficiënt laten functioneren. Onze assistentes zijn hiervoor extra geschoold. Als je belt voor een afspraak stelt de assistente daarom vragen als “Mag ik vragen waarvoor u komt?” en “Wat zijn uw klachten?”.
Ook als je online een afspraak plant, loop je eerst een paar vragen langs. Bij dringende klachten kun je altijd dezelfde dag terecht; wij kunnen alleen niet garanderen dat dat bij je eigen arts is.
Studenten verhuizen vaak. Wij adviseren je tijdens je studententijd bij dezelfde huisarts te blijven, ook al ga je wat verder weg wonen in Utrecht. Daarmee kun je zonodig toch een band op bouwen en kent de huisarts je al een klein beetje mocht je zorg nodig krijgen.
Huisartsen
In onze huisartsenpraktijk met twee locaties werken vijf vaste huisartsen: Sanneke Molthof, Rik Kaarsgaren, Maike van de Ven, Sanne Hillebrand en Tom van der Lee. Daarbij is er nog een vaste huisarts werkzaam op donderdagavond, Maarten Nieuwpoort.
Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Dat betekent dat er een huisarts in opleiding werkt onder supervisie van Rik Kaarsgaren en Sanneke Molthof. De huisarts in opleiding werkt steeds voor een jaar in onze praktijk. Dit jaar is dat Johan Immerzeel.
Samen met onze vier doktersassistentes en drie praktijkverpleegkundigen hebben we veel kennis en jaren ervaring in onze praktijk, zodat we u de juiste zorg en ondersteuning te kunnen bieden.
Wij bieden reguliere huisartsenzorg. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in studentenzorg.
Praktijkverpleegkundigen
Onze verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in astma/COPD en stoppen met roken. Zij bieden begeleiding, geven advies en leveren zorg. Voor een deel kunnen zij dit ook op afstand doen!
Praktijkpsycholoog
Wij hebben een zeer ervaren en prettige praktijkpsycholoog met veel ervaring met studenten. Veel jonge mensen hebben tijdens hun studie een pittige periode met bijvoorbeeld somberheid, stress of angst. Blijf daar niet mee lopen en maak een afspraak bij de huisarts die jou snel kan verwijzen. Je kunt vervolgens met gesprekken of bijvoorbeeld online therapie aan de slag of natuurlijk beiden als dat nodig is!
Schaam je niet, je bent niet de enige!
Praktijkassistentes
Onze praktijkassistentes zorgen ervoor dat u een afspraak kunt maken, meestal aan de telefoon. Ze zijn getraind om goed in te kunnen schatten welke zorg jij op welk moment nodig hebt. Daarnaast geven ze advies over ‘kleine’ kwalen zoals keelpijn, verkoudheid, oorpijn, koorts en diarree. Indien nodig verwijzen zij je door naar de huisarts of een van de praktijkverpleegkundigen.
Onze praktijkassistentes voeren de volgende behandelingen uit
- klein bloed- en urineonderzoek
- injecties geven
- oren uitspuiten
- bloeddruk meten
- wonden verzorgen
- hechtingen verwijderen
- wratten behandelen
- tapen van enkels
- uitstrijkjes maken (Bevolkingsonderzoek)
- SOA test
Laboratoriumonderzoek
Wanneer je bloed, urine of ontlasting gaat laten onderzoeken krijg je een aanvraagformulier mee. Dit aanvraagformulier is bestemd voor Saltro, een landelijk medisch diagnostisch centrum. Op het aanvraagformulier staan adressen en openingstijden van locaties voor bloed- en materiaalafname (prikpunten) bij jou in de buurt. Neem naast dit aanvraagformulier ook je gegevens van je zorgverzekeraar mee. De Saltro medewerker controleert de gegevens die de arts op het aanvraagformulier heeft ingevuld.
Er wordt uitsluitend materiaal afgenomen voor onderzoek dat door de arts op het aanvraagformulier is aangevraagd. De uitslag kun je zelf na een paar werkdagen via het patiëntenportaal inzien en uiteraard bespreekt de huisarts de uitslag met jou.
Urineonderzoek
Graag inleveren voor 10:00 uur op werkdagen
Denk je dat je een blaasontsteking hebt? Dan kun je het volgende doen:
Vang de eerste urine in de ochtend op in een schoon, goed af te sluiten potje.
Het beste is om de midstroom te laten controleren. De midstroom is het middelste gedeelte. Oftewel, plas eerst een beetje in de toilet en vang daarna wat urine op. Het is van belang om ochtendurine te gebruiken, want dit heeft namelijk lang in je blaas gezeten, waardoor de aanwezigheid van ontstekingswaarden groter is.
Bij de balie krijg je een formulier om wat aanvullende vragen over je klachten op in te vullen. Je kunt dan kiezen of je even wacht op de uitslag of dat je aan het eind van de middag gebeld wordt over de uitslag.
Potjes om uw urine in op te vangen en in te leveren kun je gratis bij de praktijk ophalen.
Soms kun je niet direct naar de praktijk komen. Bewaar dan de opgevangen (ochtend)urine in de koelkast! Inleveren kan tot 10 uur ’s ochtends.
SOA test
Hier een filmpje over het werk van SOAIDS Nederland.